آشنایی با یوتیوب
چند سالی است که بازار یوتیوبر های ایرانی بسیار داغ است و به علت امتیازاتی که یوتیوب برای کاربران فعال خود قائل می شود، فرصتی ایجاد شده است تا افراد زیادی وارد این حوزه شوند و فعالیت خودشان را با جدیت ادامه دهند. یوتیوب بعد از گوگل، بعنوان دومین وب سایت مطرح و پر بازدید دنیا، یکی از پلتفرمهایی است که افراد زیادی در سراسر دنیا با تولید محتوای ویدئویی و انتشار آن در کانال یوتیوب خود، کسب درآمد میکنند.
در سالهای گذشته، فعالیت در یوتیوب به این گونه بود که ویدئوها آپلود میشدند و یوتیوبر ها بعد از رسیدن به ده هزار بازدید، میتوانستند اطلاعات حساب خود را وارد کنند تا از طریق نمایش تبلیغات در یوتیوب، کسب درآمد داشته باشند. بعدها، به دلیل سوء استفاده عده ای از افراد از این شرایط، گوگل قوانین سختگیرانه تری را، به جهت کسب درآمد در یوتیوب وضع کرد. آنها با انتشار و آپلود محتوای بیکیفیت یا کپی سعی بر این داشتند تا به ده هزار بازدید برسند و بعد مشخص می شد که ویدئوها، از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و یا صاحب اثر از آنها شکایت می کرد. این نوع از کانالها معمولا به زودی توسط یوتیوب بسته میشدند، و همین امر باعث شکایت و نارضایتی تبلیغاتدهندهها نیز میشد. بعد از آن، گوگل دو شرط برای درآمدزایی از کانال های یوتیوب گذاشت، که در ادامه به آن می پردازیم.
یک یوتیوبر چه زمانی به درآمد میرسد؟ (مانیتایز می شود)
- اولین قانون جدید یوتیوب برای به درآمد رسیدن به این صورت است که، ویدئو های شما باید 4,000 ساعت در یکسال گذشته دیده شده باشد. این به این معنی نیست که شما باید 4,000 ساعت ویدئو داشته باشید، بلکه مخاطبان باید مجموعا 4,000 ساعت از ویدئو های شما را تماشا کنند.
- قانون دوم یوتیوب این است که کانال یوتیوب شما باید حداقل 1000 نفر سابسکرایبر داشته باشد.
این ها قوانینی بودند که یوتیوب برای جلوگیری از انتشار محتوای بی کیفیت و کپی رایت وضع کرد. پس، شرط اولیه به درآمد رسیدن یوتیوبرها، رعایت این دو مورد است.
درآمد یوتیوبرها به چه چیزهایی بستگی دارد؟
درآمد یک یوتیوبر به میزان بازدید ویدئوها بر حسب ساعت، موضوع ویدئو و اینکه بازدیدکنندههای کانال از کدام کشور هستند، وابسته است و به میزان سابسکرایبر کانال بستگی ندارد. بطور مثال در ویدئو های گیمینگ، تبلیغاتی که در خصوص انواع گیم و بازی های کامپیوتری است، به لحاظ درآمدی بسیار با ارزش تر و بهتر از ویدیوهایی با تبلیغات غیر مرتبط به موضوع ویدئو هستند.
همچنین در خصوص محتوایی که یوتیوبر تولید میکند، کانالهای فان و سرگرمی، بهترین محتوایی است که میتوان از آن کسب درآمد کرد. موضوع بعدی موسیقی است؛ در حوزه موسیقی، یک یوتیوبر اول از هر چیزی باید به قوانین کپی رایت توجه کند و آنها را رعایت نماید تا کانال با مشکل مواجه نشود. اگر فردی محتوای کپی منتشر کند یوتیوب با نظر صاحب اثر، او را جریمه میکند و ممکن است، ویدئو را حذف کند یا آن را بیصداکند و یا پول آن را به مالک بدهد. از دیگر کانال های پر طرفدار که بیشترین درآمد از یوتیوپ را دارند، کانال های مربوط به موارد حواشی سلبریتیها می باشند، که از مخاطبان بسیار بالایی برخوردار هستند. همچنین، گیمرها نیز جز آن دسته از یوتیوبر های پرمخاطب و پر درآمد در یوتیوب محسوب می شوند.
یوتیوب، کشور ها را بر اساس تعداد کانال های فعال در آن کشور رتبه بندی میکند. چون کاربران ایرانی یوتیوب، این سایت را با فیلترشکن باز میکنند بنابراین درآمد یوتیوبرهای ایرانی در بیشترین حالت خود قرار دارد. اما مشکلی که وجود دارد این است که به علت استفاده از فیلتر شکن در هنگام استفاده از یوتیوب، این برنامه تعدادی از بازدید کنندگان و کسانی که ویدیو را لایک کرده اند را غیر واقعی شناسایی میکند و تعدادی از بازدید ها و لایک ها را از بین میبرد. در مثال دیگر، کاربران کشور هند حداقل درآمد از یوتیوب را دارد، چرا که هند کشور جهان سوم است و عملا درآمدزایی که این کشور ها برای یوتیوب دارند بسیار کم است، و یوتیوب ارزش خاصی برای این کشور ها قائل نمی شود.
میزان درامد یک یوتیوبر از یوتیوب چقدر است؟
یوتیوب برای نمایش هر تبلیغ، از چند سنت تا بیش از 12 دلار پرداخت میکند. اگر کاربر به نحوی جلوی نمایش تبلیغات را بگیرد و آنها را رد کند یوتیوب پولی به یوتیوبر پرداخت نمیکند. تعداد تبلیغات هر ویدئو بستگی به زمان آن دارد و هرچقدر ویدئو طولانی تر باشد تعداد تبلیغ بیشتری را در خود جای میدهد. همچنین باید در نظر داشت که یوتیوب برای فیلمهای تخصصی و علمی، پول بیشتری پرداخت میکند.
درآمد کانالهای ایرانی یوتیوب
قبل از اینکه مبلغ درآمد یوتیوبرهای ایرانی را بررسی کنیم، باید بگوییم یوتیوبرهای ایرانی سه شیوه اصلی کسب درآمد دارند:
- اولین روش همکاری با اسپانسر است. به این صورت که یوتیوبر محصول و یا خدماتی را در ویدئو های خود به صورت مستقیم یا غیر مستقیم تبلیغ میکند و در ازای مقدار بازدیدی که آن ویدئو میگیرد درآمد کسب میکند.
- روش دوم همکاری در فروش است. به اینصورت که فرد محصول را تبلیغ میکند و لینک خرید مستقیم مخصوص به خود را قرار میدهد تا مردم از آن لینک خرید های خود را ثبت کنند.
- روش سوم درآمد یوتیوبرهای ایرانی نیز بر اساس میزان بازدید ویدئو ها است که یوتیوب، مستقیما مبلغی را بر این اساس اختصاص میدهد.
در ادامه قصد داریم تعدادی از معروف ترین یوتیوبر های ایرانی را به شما معرفی کنیم و به بررسی درآمد یوتیوبر های ایرانی بپردازیم. دقت کنید که ملاک ما برای انتخاب این افراد صرفا تعداد سابسکرایبر ها بوده است نه درصد محبوبیت آنها
پوریا پوتک (Putak)
پوریا عرب معروف به پوریا پوتک رپر ایرانی نسل سوم است. پوتک متولد 6 تیر 1370 در تهران است. او هم اکنون در اوکراین زندگی میکند و از دلایل محبوبیت کانال یوتیوب او ویدئو های طنزی است که به اشتراک میگذارد. همچنین ویدئو هایی که پوتک از آهنگ ها و کار حرفه ای خود منتشر میکند از استقبال خوبی برخوردار است. اولین ویدئویی که پوریا در یوتیوب خود منتشر کرده است متعلق به 7 سال پیش است که در آن به اجرای یکی از آهنگ خودش بصورت free style پرداخته است. او هم اکنون 530 هزار دنبال کننده و بیش از 700 ویدئو داخل کانال یوتیوب اش دارد و ویدئو های وی 203,799,107 بار تا به امروز ویو خورده و دیده شده اند. درآمد پوریا پوتک از کانال یوتیوب اش ماهانه در حدود 87هزار دلار است.
فرشاد سایلنت (Farshad silent)
فرشاد دهقانی معروف به فرشاد سایلنت محبوب ترین استریمر و یوتیوبر ایرانی می باشد. او متولد آبان 67 است و در بندرعباس بدنیا آمده است. او هم اکنون در سوئد سکونت دارد. اولین ویدئویی که فرشاد در یوتیوب خودش منتشر کرد مربوط به حدود 3 سال پیش است و در این ویدئو به اشتباهات رایج استریمر ها پرداخته است. فرشاد سایلنت زمانی که در ترکیه زندگی میکرد ویدئو دوربین مخفی را با آریا کئوکسر ضبط کرد که همین ویدئو استارت معروفیت او را زد. او با یوتیوبر های دیگری مانند تاکسیک گرل و پارسالیپ و سوگنگ نیز هم کاری کرده است و ویدئو های چالشی و طنزی را منتشر کردند. فرشاد دهقانی در کانال یوتیوب اش 491 هزار دنبال کننده و بیش از 700 ویدئو دارد و درآمد او از کانال یوتیوب اش با حدود 201,063,688 ویو، ماهانه 50 هزار دلار است.
آریا کئوکسر (Aria keoxer)
آریا رحمتی یکی از معروف ترین یوتیوبر های ایران است، که به گفته خودش یوتیوبری را با یک ps4 و یک گوشی موبایل آغاز کرد. اولین ویدئویی که منتشر کرده است برای سال 2015 است و جزو اولین کسایی است که یوتیوب فارسی را راه اندازی کرده است. آریا کئوکسر متولد سال 75 در تهران است او در حال حاضر در ترکیه زندگی میکند و مدتی را در هند ساکن بوده است. محتوای کانال یوتیوب او ویدیو های بازی کامپیوتری با چاشنی طنز است؛ که علاوه بر کسب اطلاعات در مورد بازی ها، جنبه ی فان و سرگرمی هم دارند. آریا کئوکسر در حال حاضر 387 هزار دنبال کننده یا سابسکرایبر دارد و بالغ بر 1400 ویدئو به اشتراک گذاشته است. درآمد ماهیانه ی این یوتیوبر معروف ماهانه 45هزار دلار است.
مدگل (MadGal)
آتوسا مدگل خواننده رپ و هیپ هاپ متولد 7 اردیبهشت 74 در تهران است. او مدتی را در پاریس زندگی کرد و در حال حاضر ساکن تورنتو کانادا است. اولین ویدئویی که مدگل در یوتیوبش منتشر کرد یک ولاگ با موضوع سفرش به دبی بود. او بعد از گذشته چهار سال از اولین ویدئو اش، حالا ویدئو هایی با موضوع های جالب و هیجان انگیز را منتشر میکند که مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است. صدای خوب مدگل و نحوه ی بیان او بی شک در دیده شدن ویدئو هایش تاثیر گذار است. کانال یوتیوب او با 373 هزار دنبال کننده، 139 ویدئو دارد. درآمدی که مدگل از فعالیت اش در یوتیوب بدست می آورد ماهانه 24 هزار دلار است.
سوگنگ (SoGang)
علیرضا سوگنگ متولد 8 فروردین 78 و اهل بوشهر است. او در حدود سه سال پیش کار خود را با اشتراک گذاری ویدئویی با عنوان “باز کردن 50 آلفا پک” که مربوط به یک بازی کامپیوتری بود، آغاز کرد. او پس از گذراندن دوره ای در بوشهر و چند سالی زندگی در اصفهان تصمیم به مهاجرت گرفت و به همراه خانواده به مسقط عمان مهاجرت کرد. در حال حاضر او بیش از 360 هزار سابسکرایبر دارد و 293 ویدئو در خصوص مطالب طنز و چالش های جالب منتشر کرده است. درآمد ماهانه ی سو گنگ از فعالیت در یوتیوب 31 هزار دلار است که با توجه به بازدید ویدئو ها و تعداد سابسکرایب درآمد خوبی به حساب می آید.
میا پلیز (Mia plays)
کیمیا روانگر متولد 15 آبان 1371 در تهران است. رتبه 2 رشته هنر را دارد و در رشته طراحی صنعتی تحصیل کرده است. کیمیا اکنون در کانادا زندگی میکند. اولین ویدئویی که او منتشر کرد مربوط به سال 2015 میباشد و اولین دختری بود که در حوزه گیمینگ شروع به فعالیت کرد. بخشی از ویدئو های او مربوط به معرفی بازی ها است و در بین این ویدئو ها ممکن است به یکسری ویدئو در خصوص صحنه هایی از زندگی شخصی و یا صحبت های او برخورد کنیم. کیمیا از اولین سالی که شروع به یوتیوبری کرد به تقلید از یوتیوبر های معروف پرداخت و سبک های متفاوتی را امتحان کرد تا بالاخره سبک خودش را پیدا کرد. میا پلیز با 337 هزار سابسکرایبر و 293 ویدئو، درآمدی در حدود 43 هزار دلار در ماه از کانال یوتیوب خود دارد. ویدئو های او تا بحال 200,159,964 بار دیده شده است.
موبو نیوز (Mobo news)
مهدی شجاری اداره کننده کانال یوتیوبی موبو نیوز، یکی از بلاگر های حوزه تکنولوژی است. کانال یوتیوبی موبو نیوز در خصوص مطالب جدید تکنولوژی و نقد و بررسی مدل های جدید گوشی های موبایل است. همچنین او اطلاعت مهمی را در خصوص خرید گوشی در اختیار مخاطبانش قرار میدهد. مهدی شجاری متولد 10 بهمن 73 است و در تهران بدنیا آمده است. او از سال 93 فعالیت خودش را در یوتیوب آغاز کرده است. یوتیوب او 177 هزار دنبال کننده دارد و 613 ویدئو در این کانال منتشرشده است. درآمد مهدی شجاری از این کانال یوتیوب ماهانه در حدود 13 هزار دلار است.
پویان ان آر (Pouyan NR)
پویا نوروزی که به پویان ان آر معروف است، یکی از بهترین و پر درامد ترین یوتیوبر های ایران در سال 2022 می باشد. او 6 تیر 1376 در تهران متولد شد و به گفته خودش، از 20 سالگی فعالیت خود را در یوتیوب آغاز نمود. این یوتیوبر ایرانی، در حوزه ساخت دوربین مخفی و محتوای طنز فعالیت می کند. پویان نوروزی علاوه بر یوتیوب، در اینستاگرام نیز فعالیت دارد و دارای طرفداران بسیار زیادی می باشد. او با حدود 265 هزار سابسکرایب و آپلود 700 ویدئو، به صورت ماهیانه، درآمدی بالغ بر 12 هزار دلار را دارد.
کومان (Kouman)
کومان، کانال مشترک دو یوتیوبر معروف ( ایمان دست پاک و کوروش زراندوز) است. این کانال پر طرفدار، در حوزه ساخت ویدیو های طنز و چالش برانگیز فعالیت دارد، که حضور کوروش در این کانال، جذابیت ویدیو های کومان را دو چندان کرده است. از مهم ترین دلایل محبوبیت و افزایش سابسکراب در این کانال، تست خوردنی های عجیب که به ذهن مخاطب خطور نمی کند، می باشد. کانال کومان، هر جمعه قسمت جدیدی از ویدئو های خود را در فضای یوتیوپ آپلود می کند. در این کانال تا کنون 54 ویدئو آپلود شد و به طور میانگین 36,697,125 بازدید داشته است. درآمد ماهیانه کومان را می توان 7 هزار دلار تخمین زد.
تمامی اطلاعات عنوان شده از یوتیوبر های معروف ایرانی که در این متن به آن پرداختیم از سایت socialblade جمع آوری شده است.
همراهان عزیز، این مقاله توسط شرکت ایده پردازان وب شهر بروزرسانی خواهد شد. ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید
ممنون از این مطلب کاربردی
لطفا یه محتوا راجع به یوتیوبر های معروف ایرانی و اینکه چطور موفق شدن بنویسید
سلام آریا
محتواهای زیادی در این خصوص هست که سرچ کنی پیدا میکنی
اکثر یوتیوبر های ایرانی هم توی کانالشون در خصوص روند کار و مسیرشون توضیح دادن
ولی احتمالا یه صفحه برای روش های موفق شدن توی یوتیوب بسازیم که لینکش رو همینجا برات میفرستم